Для волонтерів!
Ви можете залишити Вашу заявку на продукцію, заповнивши заявку в telegram або viber
Слава Україні!

Що робити, якщо дитина сильно забилася

Літо - це три місяці канікул для дітей, три місяці постійної активності, руху, ігор на відкритому повітрі і біганини. Спробуйте встежити, коли тут круговорот з роликів, велосипедів, лазіння по деревах, самокатів і гойдалок ... Що не кажіть, але саме влітку, в сезон підвищеного травматизму, є ризик того, що дитині доведеться провести місяць до початку навчання з переломом і в гіпсі на руці.
Як розпізнати, що у дитини не просто забій

Навіть після незначної, здавалося б, травми дитина може відчути гострий біль. А якщо при спробі поворухнути пошкодженої рукою або ногою біль посилюється, існує ризик перелому. Тому зверніть особливу увагу на ці тривожні ознаки, якщо:

  • Дитина не хоче ворушити ручкою або відмовляється ставати на ногу.
  • Виникла припухлість, набряклість, деформація пошкодженої кінцівки, а також гематоми.

Існують і не такі явні симптоми, особливо якщо малюк може навіть поворухнути рукою або ногою. В даному випадку зверніть увагу на:

  • Болючість при натисканні на кістку.
  • Підвищення температури тіла до 38-39 градусів. На відміну від дорослих, у дітей часто спостерігається значне підвищення температури в перші дні після травми.

Але, звичайно, остаточно підтвердити діагноз зможе рентгенівський знімок. Як тільки дитина отримав травму, його ручку або ніжку потрібно обов'язково знерухомити і звернутися до лікаря. Якщо це дійсно перелом, накладення гіпсу вам не уникнути. І на сьогоднішній день є хороша альтернатива гіпсу - спеціальна фіксує пов'язка.

Розповідає фахівець: Ігор Соловйов, фахівець з науки і освіти відділу медичних виробів «3М Україна»

У світі вже давно використовується комбінована пов'язка з матеріалів Scotchсast ™ і Soft Сast, які винайшли вчені компанії 3М. Але, на жаль, є й ті, хто вважає за краще діяти по-старому і не пропонує своїм пацієнтам альтернативу гіпсу, незважаючи на те, що у пов'язки є ряд очевидних переваг.

По-перше, вона зроблена з легкого тонкого матеріалу, який дозволяє носити звичайний одяг і навіть одягати взуття.

По-друге, пов'язка - міцна і довговічна, а також не кришиться. Для того, щоб зробити повторний знімок пошкодженої кінцівки, її зовсім не потрібно знімати.

Комбінована пов'язка Scotchсast ™ і Soft Сast має пористу структуру і, на відміну від гіпсу, дозволяє шкірі дихати і не боїться вологи. Після консультації доктора і при відсутності протипоказань, в ній можна купатися навіть в басейні або морі. Таким чином, для того, щоб вилікувати перелом, тепер не обов'язково тижнями ходити у важкому гіпсі. Адже діти такі чутливі, і комфортний спосіб життя так важливий для їхнього емоційного спокою. А яскрава кольорова пов'язка ще й поліпшить настрій!

Сподобалося? Поділіться з друзями!



Поділіться Вашою думкою в коментарях
comments powered by HyperComments