Для волонтерів!
Ви можете залишити Вашу заявку на продукцію, заповнивши заявку в telegram або viber
Слава Україні!

Артеріальна гіпертензія - "тихий вбивця".

На даний час артеріальна гіпертензія є найпоширенішою серцево-судинною хворобою в світі. Основним її патогенетичним фактором є підвищення артеріального тиску. Артеріальний тиск - це тиск крові у артеріях людини. Тиск формується за рахунок викиду серцем крові та опору судин. Це сила, з якою кров діє на судинну стінку. В залежності від фази скорочення серця розрізняють систолічний (верхній) тиск при напруженні серцевого м`яза та діастолічний (нижній) тиск при розслабленні серцевого м`яза. Нормальний тиск для дорослої людини становить 120/80 мм рт.ст. до рівня до 135/85 міліметрів ртутного стовпчика, що є верхньою межею норми. Артеріальний тиск здорової людини змінюється протягом доби постійно, часто виходячи за рівень 140/90 мм. рт. ст. Це трапляється при фізичних навантаженнях, піднесеному емоційному стані та т.п. Але у здорової людини тиск швидко приходить до норми.

Артеріальна гіпертонія або артеріальна гіпертензія - це підвищення тиску крові в судинах. Це одне з найпоширеніших захворювань серцево-судинної системи в світі! Встановлено, що на артеріальну гіпертонію страждає третина дорослого населення. З віком поширеність хвороби збільшується - більш половини людей старше 55 років перебувають в зоні ризику захворювання на артеріальну гіпертензію. Захворювання отримало назву «тихий вбивця» через те, що воно на початкових стадіях проходить безсимптомно: людина навіть не підозрює, що у нього підвищений артеріальний тиск, списуючи головні болі або нудоту на втому і стрес. Тим не менше, навіть при відсутності будь-якої симптоматики у людини з підвищеним тиском в організмі відбуваються зміни, що погіршують нормальну роботу серця, нирок і головного мозку. Причинами виникнення гіпертонії можуть служити найрізноманітніші чинники:

  • Генетична схильність
  • Надмірна вага і ожиріння
  • Цукровий діабет
  • Надмірне споживання солі
  • Недолік калію і магнію
  • Вікові зміни

Відсутність своєчасного лікування призводить до ускладнень: інсульту чи інфаркту міокарда, нерідко це призводить до смертельного результату або інвалідізації! Мета кожного медичного працівника - максимальне інформування пацієнтів та усіх оточуючих про небезпечність АГ та про необхідність контролю і коригування АТ у разі потреби. Тому тонометр - річ першої необхідності в кожній родині! Маючи вдома якісний прилад, можна захистити себе та близьких від розвитку страшного захворювання на ранніх стадіях. Оскільки АТ - величина непостійна і змінюється з кожним ударом серця, важлива наявність тонометра, який максимально точно може здійснити заміри АТ у звичній обстановці, щоб знати справжній розмах коливань.

Сподобалося? Поділіться з друзями!



Поділіться Вашою думкою в коментарях
comments powered by HyperComments